Logo Bestelautoverzekeringen

Wat is belangrijk bij een bestelautoverzekering?

Home > bestelautoverzekering

Vergelijk uw bestelautoverzekering op onze website bij 15 verzekeraars incl. 10% extra korting. Ook bij een bestelautoverzekering moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

 

WA (wettelijk aansprakelijkheid).

Dit is de meest beperkte dekking, en ook de goedkoopste. De schade die je met je bestelauto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet je eigen schade.


WA + beperkt casco

(ook wel WA plus genoemd).

Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, hagel. diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen bestelauto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.


WA + volledig casco

(ook wel All Risk genoemd).

Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed. De keuze voor de dekking hangt af van het bouwjaar en zeker de waarde van je auto. Informeer je bij ons voor een bestelautoverzekering dan geven wij je advies zodat je de juiste keuze kunt maken!

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een bestelautoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt echter wij adviseren U de rubrieken Rechtsbijstand en Schadeverzekering voor inzittenden altijd af te sluiten!


Ongevallen inzittendenverzekering.

Keert een vast bedrag uit bij ongevallen aan bestuurder en/of passagiers. Dit is een goedkope verzekering echter met de Schadeverzekering voor inzittenden bent U veel beter af!


Schadeverzekering voor inzittenden.

Deze is aanzienlijk duurder dan de Ongevallen inzittendenverzekering maar vergoedt de werkelijk geleden schade van bestuurder en passagiers door een ongeval met de verzekerde auto. Dat kan zijn schade aan kleding of bagage, maar ook inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten etc..

 

Rechtsbijstandverzekering.

Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp.

Hoe wordt bonuskorting opgebouwd?

De verzekeringsmaatschappij die u de bestelautoverzekering verstrekt bepaalt in eerste instantie de basistrede. De basistrede wordt gecalculeerd op basis van onder andere leeftijd, woonplaats en gebruik van de auto. Daarna zal de verzekeraar bepalen of u in aanmerking komt voor extra bonuskorting op basis van een royementsverklaring. Deze royementsverklaring geeft aan hoeveel schadevrije jaren u heeft. Hierbij geldt dat voor elk schadevrij jaar u 1 trede extra korting krijgt.

De bonuskorting kan oplopen tot 80% op de basispremie.Wat is een bonus/malusladder en

hoe werkt die?

Op basis van de bonus/malusladder bepaalt de verzekeringsmaatschappij hoeveel korting u krijgt op de basispremie van uw bestelautoverzekering op basis van het aantal schadevrije jaren. Deze korting staat bekend als no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claimkorting. De hoogte van de korting is vastgelegd in de bonus/malusladder van uw verzekeraar. U kunt schadevrije jaren blijven opbouwen tijdens de looptijd van uw verzekering zolang u geen schade claimt. Dit betekent dat u elk jaar een trede omhoog gaat op de bonus/malusladder.

Wilt u schade claimen dan daalt u vanzelfsprekend op de bonus/malusladder wat betekent dat de premie stijgt. De daling op de ladder gaat meestal met meerdere treden tegelijk. U kunt zelfs op een negatief aantal schadevrije jaren uitkomen wat een premietoeslag (malus) tot gevolg heeft.Vanaf 1 januari 2016 gebruiken alle

verzekeraars dezelfde schadevrije jaren-tabel

Vanaf 1 janauri 2016 bouwt u bij elke verzekeraar op dezelfde manier schadevrije jaren op. Moet uw verzekeraar een schade vergoeden waar u aansprakelijk voor bent of is de schade niet verhaalbaar? Dan valt u 5 schadejaren terug.

Heeft u bijvoorbeeld 7 schadevrije jaren en u meldt 1 schade? Dan houdt u bij de eerstvolgende verlenging van uw verzekering 2 schadevrije jaren over.Let op!


Heeft u nu meer dan 16 schadevrije jaren?

Bij 1 schade die leidt tot terugval in zuivere schadevrije jaren valt u terug naar 10 schadevrije jaren. Wel behoudt u veelal de hoogste no-claim korting. Geldt de nieuwe schadevrije jaren-tabel voor al uw voertuigen? De nieuwe schadevrije jaren-tabel geldt voor personen- en bestelauto's, kampeerauto's en motoren. De tabel geldt niet voor oldtimers.

Hans Snabel

Verzekerings- en Adviesburo


Berlagelaan 6

3723 AD  Bilthoven06-123 70 402 (ook WhatsApp)


info@hanssnabel.nl