Wat is belangrijk bij een Caravanverzekering?

Home > caravanverzekering

Caravanverzekeringen vergelijken

Uw caravan of vouwwagen is uw mobiele woning tijdens de vakantie. Het geeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt! Een goede caravanverzekering en vouwwagenverzekering beschermt deze vrijheid.


In de meeste gevallen worden schades als gevolg van brand, storm, diefstal, vernieling, botsing, omslaan, slippen, lekkage en andere van buiten komende onheilen gedekt door de verzekering.


Ook de inboedel van de caravan is onder andere verzekerd tegen de gevolgen van brand, diefstal en lekkage.


Wettelijke aansprakelijkheid

Zodra de caravan is gekoppeld aan de auto en onderdeel uitmaakt van het verkeer, wordt de caravan gezien als een verlengstuk van de auto. Schade door de caravan aan een andere weggebruiker wordt in dat geval gedekt door de autoverzekering. Eventuele schade aan de caravan zelf wordt gedekt door de caravanverzekering.


Groene kaart

Op dit moment is alleen in Duitsland, Spanje en Polen een groene kaart verplicht gesteld. Hiervoor is het registratienummer van uw caravan/vouwwagen nodig.

De groene kaart is een aanvulling op de groene kaart van uw autoverzekering.

Het is een bewijs dat de caravan voor de wettelijke aansprakelijkheid is meeverzekerd op de autopolis. Deze groene kaart moet worden afgegeven door de verzekeringsmaatschappij van uw auto!


Bent u op zoek naar een caravanverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Vergelijk op deze website uw caravanverzekering bij de met ons samenwerkende verzekeraars!

Hans Snabel

Verzekerings- en Adviesburo


Berlagelaan 6

3723 AD  Bilthoven


030-225 15 52

06-123 70 402 (ook WhatsApp)


info@hanssnabel.nl