rechtsbijstand hanssnabel.nl

Wat is belangrijk bij een pleziervaartuigverzekering?

Home > pleziervaartuigverzekering

Pleziervaartuigverzekeringen vergelijken

Waterdichte zekerheid voor uw boot


Wat is er heerlijker dan het anker te lichten en weg te varen met uw boot. Er zijn in Nederland veel recreatiemogelijkheden op het water. Een heerlijk tochtje op de Rijn of lekker zeilen op het IJsselmeer.


Geen enkele watersporter is gelijk, maar voor iedereen geldt er wel een wettelijke verplichting dat zijn boot verzekerd moet zijn zodra hiermee wordt gevaren. Een pleziervaartuigverzekering de bootverzekering wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Dekking


WA, beperkt of volledig casco?

Zodra u het water op gaat is minimaal een WA-verzekering voor uw boot verplicht. Deze verzekering dekt de schade die u toebrengt aan anderen.


U kunt er ook voor kiezen uw WA-verzekering aan te vullen met een beperkte of volledige casco dekking. Hiermee verzekert u zich naast de schade aan anderen ook voor schades aan uw eigen boot als gevolg van onder andere storm, onweer, schipbreuk, aanvaring, brand, inbraak of diefstal.


Met een volledige of beperkte casco dekking zijn ook uw inboedel, trailer, volgboot en buitenboordmotor verzekerd.Beveiliging van uw vaartuig

De afgelopen jaren is in de watersport de criminaliteit sterk toegenomen. Buitenboordmotoren en boten op trailers zijn voor dieven gemakkelijke en gewilde objecten, vooral op onbewaakte plaatsen. Steeds meer verzekeraars stellen daarom preventiemaatregelen verplicht. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, dient u bijvoorbeeld uw buitenboordmotor

met een SCM-goedgekeurd slot te bevestigen.


Bent u op zoek naar een pleziervaartuigverzekering/bootverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Maak op onze website eenvoudig een vergelijking voor uw pleziervaartuig en sluit deze eventueel direct online af.

Hans Snabel

Verzekerings- en Adviesburo


Berlagelaan 6

3723 AD  Bilthoven06-123 70 402 (ook WhatsApp)


info@hanssnabel.nl